Caravan financieren

Caravan financieren

Uit recente cijfers van de BOVAG, die BNR heeft opgevraagt is gebleken dat de caravanverkoop ten opzichte van de een jaar eerder met 9% is gestegen. Wel is het zo dat de cijfers over het eerste complete halfjaar nog altijd een lichte daling laten zien. Maar hoe kan je een caravan het best financieren, en waar moet u op letten als u een caravan gaat financieren.

Aandachtspunten bij caravan financieren.

Als u wilt gaan lenen voor een caravan is het belangrijk om rekening te houden met de verwachten levensduur van de caravan. Hoe lang kunt u realistisch gezien verwachten dat de caravan mee gaat. U kunt uw lening dan afstemmen op de te verwachte levensduur. Omdat bij een persoonlijke lening, veel beter dan bij een doorlopend krediet, de looptijd is af te stemmen, raden wij u aan om de caravan met een persoonlijke lening te financieren. Zeker omdat per 1 september ook nog eens de boete bij het vroegtijdige inlossen bij de persoonlijke lening komt te vervallen.

Twee manieren van caravan financieren

Er zijn twee manieren om de caravan te financieren.
Caravan financiering met restbedrag:
Als u een klein beetje risico durft te nemen, en u wilt de laagst mogelijke maandlasten. Dan zou u bij de financiering ook nog rekening kunnen houden met de restwaarde van de caravan. Dit betekent dat u de lening dan niet helemaal afbouwt, maar een berekening maakt en daarbij rekening houdt met de restwaarde na bijvoorbeeld 5 jaar. U bouwt af tot aan de verwachte restwaarde. En de rest lost u in bij verkoop van uw caravan. Het risico is dan natuurlijk wel dat u een restschuld kunt overhouden omdat de caravan minder op zou kunnen brengen dan verwacht.
Volledig terugbetalen in de looptijd:
De wellicht wat veiligere manier van caravan financieren is de vorm waarbij u de lening voor de caravan in de periode dat u gebruik gaat maken, volledig af te lossen. Als de caravan dan nog een restwaarde heeft, is dat weer een mooie meevaller voor u.