Lening vaak te duur

Lening vaak te duur

Dat geld lenen geld kost is uiteraard niets nieuws. We kennen allemaal de slogan bij de reclames voor geld lenen. Toch is het in veel gevallen zo dat geld lenen té veel geld kost. Een lening is vaak te duur omdat er een verkeerde keuze gemaakt wordt voor het soort lening. Dit komt vaak voort uit het gemak

Rood staan op de rekening? Een dure oplossing

De grootste vorm van geld lenen is in Nederland het rood staan op de betaalrekeningen. Volgens de laatste cijfers staan de Nederlanders allemaal bij elkaar een kleine 10.000.000.000 in het rood. 10 Miljard Euro die op een dure manier geleend wordt. Er zijn volgens de laatste cijfers 2,5 miljoen mensen die een roodstand op de rekening hebben. Dit betekent dus dat de gemiddelde roodstand ongeveer € 4.000,- is.

Alternatieven voor roodstaan op de betaalrekening

Omdat er bij de roodstanden op de betaalrekening rentes tot 15% berekend kunnen worden naast de kosten voor de betaalrekening, is goedkoper geld lenen in veel gevallen goed mogelijk.
Als u toch een flexibel krediet wilt behouden is een doorlopend krediet een goed alternatief. Met een doorlopend krediet kunt u nog altijd opnemen tot aan uw kredietlimiet. Daarnaast mag u ook boetevrij extra inlossingen doen op uw lening, wanneer u wilt en zoveel als u wilt. Een lening is vaak te duur.
Zorg dat u uw lening goedkoper oversluit in een veel voordeliger doorlopend krediet. Het verschil in rente kan soms wel 7 of 8% zijn. Dat is nog eens eenvoudig geld besparen.
U kunt op onze website natuurlijk altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor een lening om eenvoudig na te gaan wat u kunt besparen op uw te dure lening. Een lening aanvragen schept verder geen verplichtingen.