Geldgevers mogen rentekorting blijven geven

Goed nieuws voor de consumenten! Geldgevers van hypotheken mogen rentekortingen blijven geven. Geld lenen in de vorm van een hypotheek mag dus goedkoper blijven. Dit heeft minister Jan Kees de Jager uitgesproken naar aanleiding van de consultatiereacties op de voorgenomen wetswijzing voor een éénsporig rentebeleid. Deze rentekorting moet dan wel gelden voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Dit éénsporig rentebeleid wordt ingevoerd om nieuwe klanten niet te lokken met lage rentes. Dit is in het verleden veelvuldig gebeurd. Er werd klant een hele lage rente geboden, en als de consument dan een nieuwe rentevaste periode moest kiezen kreeg hij een hogere rente dan de nieuwe klanten.

Door deze uitspraak blijft het voor de geldgevers mogelijk om verschillende tarieven te rekenen en te “stunten” met de rentes. Hiermee is de hoop voor de consument dat banken meer met rentes blijven stunten waardoor de consumenten weer lagere rentepercentages kunnen krijgen. Voordelig geld lenen blijft dan ook beter mogelijk.