Geld lenen? Blijf kritisch!

Geld lenen? Blijf kritisch!

Geld lenen lijkt heel eenvoudig en overal mogelijk. Niets is echter minder waar. De normen van de banken zijn steeds strenger en geld lenen bij uw bank of via uw tussenpersoon wordt steeds lastiger. Als u heeft besloten om geld te lenen en u heeft een akkoord gekregen bij een bank is het vergelijken van diverse leningvormen en rentepercentage van belang.

Waar moet u op letten bij het lenen van geld?

Het rentepercentage dat u moet gaan betalen is natuurlijk van belang bij een geldlening. Daarnaast zijn nog veel andere zaken van belang waar u op kan letten bij het aangaan van een langdurige financiële verplichting. Tegenwoordig ontvangt u bij iedere lening een ESIC formulier. Hierop staat aangegeven wat u in totaal moet terugbetalen aan de lening. Dit geeft een goed beeld van de totale kosten die u moet terug betalen.

Daarnaast kunnen tussenpersonen u naast de lening ook nog een zogenaamde betaalbeschermer adviseren. Over het algemeen zjin deze betaalbeschermers tegenwoordig “netto producten” dit betekent dat de tussenpersoon hier geen provisie van de verzekeraar over ontvangt. Omdat een tussenpersoon toch kosten maakt voor het advies zullen zij de rekening bij u, als consument, neerleggen. Vergelijk deze tarieven goed. En kijk ook hierbij vooral naar wat u totaal gedurende de looptijd moet terugbetalen.