Geld lenen met afsluitprovisie

We roepen op de website van Kredietconcurrent met enige regelmaat dat advies met betrekking tot geld lenen gratis is. Daarnaast geven wij aan dat als u een lening wilt gaan afsluiten, en er worden kosten in rekening gebracht, dat dit niet mag. Dit klopt ook nog steeds. Toch is er één uitzondering, nota bene een uitzondering die mede door de overheid in het leven is geroepen. En waar actief reclame voor wordt gemaakt. De energie bespaarlening.

Is dat dan duurder geld lenen?

Geld lenen met afsluitprovisie brengt natuurlijk altijd extra kosten met zich mee. U moet immers extra gaan betalen. Het grote voordeel van deze vorm van geld lenen is dat de rente heel laag is. De rentetarieven liggen zo rond de 3,8%. Door de afsluitprovisie te verrekenen wordt het JKP (jaarlijks kostenpercentage) echter hoger. Dit ligt zo rond de 4,6%. En dat is dan weer niet veel duurder dan de lening die wij u aan kunnen bieden vanaf 4,7%. Het vorodeel van de energie bespaarlening is wel dat de rente vast is.

Voorwaarden van de energie bespaarlening

De lening is geen krediet dat wij zelf verstrekken. Wij kunnen u daarom ook niet alle inforatie geven. Wel kunnen wij u informatie geven die wij zelf hebben opgezocht. De energie bespaarlening is bijvoorbeeld alleen bestemd voor mensen met een eigen woning in particulier gebruik. De actuele rentes kunt u hier overigens terugvinden.
Daarnaast moet een energiebespaarlening altijd gebruikt worden voor energiebesparende zaken. U mag de lening dus niet gebruiken om uw huidige, te dure, leningen over te sluiten naar een goedkoper krediet.
Voor de afhandeling van uw kredietaanvraag zult u overigens ook geduld moeten hebben. Waar de normale procedure is dat u binnen enkele uren uw reactie op de aanvraag krijgt, wordt er bij de energiebespaarlening iets meer tijd voor genomen, enwel 2 weken.