Lening voor ouderen steeds lastiger

Update 3 januari 2020: Gelukkig is de onderstaande informatie enigszins achterhaald. De afgelopen jaren zijn de banken weer wat soepeler geworden met betrekking tot het lenen aan mensen boven de 65 jaar. U kunt tegenwoordig een lening aanvragen tot uw 74ste levensjaar. Deze lening moet dan voor uw 78ste levensjaar weer zijn ingelost. Gelukkig zijn er dus meer mogelijkheden voor een lening voor ouderen bijgekomen.

Gemiddeld genomen worden we steeds ouder. Toch denken de banken daar blijkbaar anders over. Geld lenen voor ouderen wordt steeds lastiger. De banken worden steeds lastiger als het gaat om krediet verstrekken. Dat ook de ouderen, wat juist een groeiende groep is, hierdoor worden getroffen hadden wij niet direct verwacht.

Geld lenen als zestig plusser

Als u boven de zestig jaar bent, en u wilt nog een lening, dan zult u al snel merken dat u aan een aantal extra maatregelen vast zit. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle kredietvormen meer voor u beschikbaar. Een doorlopend krediet afsluiten wordt al bijzonder lastig, en kan veelal alleen nog tegen een hogere rente. Een persoonlijke lening zal bij een aantal banken ook in een kortere looptijd moeten worden afgelost.

Geld lenen als vijfenzestig plusser

Naarmate u ouder wordt, wordt het nog lastiger om een lening te krijgen. Doorlopende kredieten zijn nu helemaal uitgesloten, en persoonlijke leningen moeten, afhankelijk van uw leeftijd, soms al binnen enkele jaren worden terugbetaald. Voor een kleine lening geen probleem wellich, maar als u met uw pensioen een droomcamper wil kopen, dan kunt u bedrogen uitkomen.

Als u ouder bent dan 68 jaar dan is geld lenen haast niet meer te doen. In het verleden kon u een lening afsluiten tot uw 80ste levensjaar. Ondanks het gegeven dat de levensverwachting fors toe aan het nemen is, neemt de kredietverlening voor de oudere mensen af. Extra zuur omdat men juist tegenwoordig steeds meer in goede gezondheid ouder wordt. Daarnaast is het bij veel oudere mensen met een koopwoning zo dat ze overwaarde in de woning hebben. Het wordt steeds lastiger om deze overwaarde te benutten. Hopelijk komen er binnenkort weer nieuwe kredietverstrekkers die zich hierin wat soepeler willen en kunnen opstellen.