Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Wet waardering Onroerende Zaken

Een eigen huis lening afsluiten

Als u een huizenbezitter bent, is het bij Kredietconcurrent ook mogelijk een eigen huis lening (voorheen WOZ-krediet) af te sluiten. Een eigen huis lening is eigenlijk de moderne variant van het WOZ-krediet. Er zijn twee vormen van de eigen huis lening: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

 

Eigen huis lening

U heeft met een eigen huis lening, net als met een WOZ-krediet, de mogelijkheid om geld te lenen tegen lagere rentes. Daarnaast is het met een eigen huis lening ook mogelijk om een hoger bedrag te lenen en kunt u tot op latere leeftijd lenen. Met een eigen huis lening kunt u geld lenen tot een leeftijd van 68 jaar. De eigen huis lening is voor huizenbezitters bovendien erg toegankelijk en er kan zelfs met een tijdelijk contract gebruik van worden gemaakt.

 

Eigen huis persoonlijke lening

Een eigen huis persoonlijke lening werkt eigenlijk hetzelfde als een normale persoonlijke lening. U leent eenmalig een vast bedrag tegen een vaste, lage rente en betaalt gedurende de looptijd van de lening een vaste maantermijn. Aan het einde van de looptijd is de lening helemaal afgelost. Veel zekerheid dus, terwijl u toch kunt profiteren van de extra voordelen die het WOZ-krediet in het verleden gaf.

Eigen huis doorlopend krediet

Een eigen huis doorlopend krediet lijkt wat meer op het oude WOZ-krediet. In dit geval heeft u een flexibele lening waarbij u zelf bepaalt wanneer u geld opneemt en hoeveel u opneemt. Zolang u binnen uw kredietlimiet blijft kunt u altijd extra geld opnemen en zo komt u dus nooit geld tekort. Het eigen huis doorlopend krediet kent verder net als het normale doorlopend krediet een variabele rente.