Grootste daling huizenprijzen voorbij!

Nederland heeft de grootste daling van de huizenprijzen gehad en naar verwachting zal Nederland in de loop van dit jaar of begin volgend jaar zelfs weer omhoog kunnen kijken. Dit is de verwachting van Klaas Knot President bij De Nederlandse Bank.

Prettig idee

Als het klopt wat de heer Knot verwacht is dat natuurlijk goed voor het consumenten vertrouwen. Als u grootste bezitting weer meer waard wordt leeft dit natuurlijk een heel stuk prettiger. Op dit moment hebben naar verwachting ongeveer 800.000 consumenten een hypotheek die hoger is dan de waarde van de woning. Deze consumenten kunnen hun woning niet verkopen zonder het gegeven dat zij een restschuld. 
Vooropgesteld is natuurlijk nog wel dat (zelfs) de heer Knot geen glazen bol heeft. Ook de voorspelling van de heer Knot geeft uiteraard geen garantie. Toch is het wel een heel prettig idee dat er voortekenen zijn die er op kunnen wijzen dat de woningmarkt weer aantrekt. Als dit daadwerkelijk weer gaat gebeuren zal de gehele Nederlandse economie daar van profiteren.