Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Doorlopend krediet aanvragen

Flexibel lenen en aflossen met een kredietlimiet

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening die geen vaste looptijd of vaste leensom heeft. U krijgt bij het afsluiten van een doorlopend krediet een kredietlimiet en kunt vervolgens flexibel lenen en aflossen. Zolang u niet aan uw kredietlimiet zit, kunt u altijd extra geld opnemen en ook afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen. De rente op een doorlopend krediet is variabel en kan dus elke maand veranderen.

 

Wat kost een doorlopend krediet?

Het aanvragen en afsluiten van een doorlopend krediet is gratis en u betaalt na het afsluiten van een doorlopend krediet alleen een vaste maandtermijn die bestaat uit rente en aflossing. Hoeveel u precies aflost is afhankelijk van het opgenomen bedrag en de variabele rente. Als u een groot totaalbedrag heeft opgenomen of de variabele rente stijgt, zal u meer rente moeten betalen en dus minder aflossen. Als u een klein totaalbedrag heeft opgenomen of de variabele rente daalt, zal u minder rente betalen en dus meer aflossen.

Doorlopend krediet berekenen

Kenmerken doorlopend krediet

Met een Doorlopend Krediet profiteert u van een flexibele lening. Deze vorm van lenen is geschikt voor mensen die niet precies weten hoeveel geld ze willen lenen of die altijd wat geld achter de hand willen hebben voor noodgevallen.

  • U bepaalt zelf hoeveel u leent binnen uw kredietlimiet en betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
  • Er is geen vaste looptijd en u kunt afgeloste bedragen opnieuw opnemen
  • U kunt altijd extra aflossen zonder extra kosten