Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Negatieve BKR-registratie?

Geld lenen zonder BKR-toetsing is lastig, maar niet onmogelijk. Hoewel normale banken na het aanvragen van een lening vrijwel altijd een toetsing doen bij het BKR (Bureau Krediet Registratie), zijn er een aantal partijen die leningen verstrekken zonder BKR-toetsing.

Wist u dat..?

 • Het merendeel van de Nederlanders een BKR-registratie heeft. Voor het afsluiten van een lening is het echter pas een probleem als u een negatieve BKR-registratie heeft.
 • Het zelfs met een negatieve BKR-registratie niet altijd onmogelijk is om een lening af te sluiten bij een gewone bank.
 • Negatieve BKR-registraties 5 jaar na het beëindigen van een kredietcontact niet langer zichtbaar zijn.
 • U zelfs bij het afsluiten van een lening zonder BKR-registratie doorgaans documenten moet verstrekken waaruit blijkt dat u de lening kunt terugbetalen.
 • Verstrekkers van minileningen soms ook genoegen nemen met de gegevens van een garantsteller.

De mogelijkheden

Wanneer u een klein bedrag wilt lenen zonder BKR-toetsing is het mogelijk een zogenaamde minilening of minikrediet af te sluiten. Als u een negatieve BKR-registratie heeft en een groter bedrag wilt lenen, dan is de sociale- of gemeentelijke kredietbank een mogelijke uitkomst. Om in aanmerking te komen voor een lening bij de sociale bank moet u echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Wat is een minilening?

  Een minilening of flitskrediet is een lening die meestal een looptijd van een tot twee maanden heeft waarmee doorgaans bedragen tot 1.500 euro geleend kunnen worden. Bij het afsluiten van uw eerste minilening kunt u vaak echter slechts enkele honderden euro’s lenen. Wanneer u de eerste lening heeft terugbetaald is het mogelijk grotere bedragen te lenen. Een voordeel van minileningen is dat ze normaal gesproken binnen zeer korte tijd online kunnen worden afgesloten.

   

  Wat betreft de kosten zijn minileningen, net als alle andere leningen, gebonden aan het bij wet vastgestelde maximale rentepercentage van 14 procent. Het rentetarief op minileningen is vaak wat hoger dan het rentetarief op gewone leningen, omdat het verstrekker van krediet zonder BKR-toetsing wat meer risico met zich meebrengt. Daarnaast moeten er soms hoge afsluitkosten worden betaald en kunnen de kosten voor het missen van een aflossing erg hoog zijn. Het is dan ook belangrijk om voor het afsluiten van een minilening de voorwaarden goed door te nemen en goed na te gaan of u de lening ook echt tijdig kunt terugbetalen.

  Kredietconcurrent verschaft geen minileningen en adviseert om voorzichtig om te gaan met aanbieders van minileningen. Wees alert op hoge kosten en hoge rentepercentages.
 • (Sociale- of gemeentelijke) Kredietbank

  In sommige gevallen is het ook mogelijk om een lening af te sluiten bij een kredietbank. Niet iedereen kan echter geld lenen bij een kredietbank, kredietbanken zijn vooral bedoeld voor de minima in de samenleving en mensen met een hoog inkomen zullen normaal gesproken dus niet in aanmerking komen voor een lening bij een kredietbank. De exacte criteria die door een kredietbank worden gesteld kunt u doorgaans vinden op de website van de desbetreffende kredietbank.

   

  Hoeveel u bij een kredietbank kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie, maar over het algemeen lopen de bedragen uiteen van enkele honderden tot vele duizenden euro’s. De leningen die door kredietbanken worden verstrekt zijn maatwerk en er wordt alleen een lening toegekend indien dit echt verantwoord is. Doordat de banken geen winstoogmerk hebben, bent u altijd verzekerd van eerlijk advies en gunstige voorwaarden.


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Wilt u meer weten over geld lenen? Kredietconcurrent helpt u graag verder. Via onze website kunt u geheel kosteloos en vrijblijvend een kredietofferte aanvragen. Hieronder leggen wij u uit hoe het werkt. Welke stappen u kunt nemen, en waar u rekening mee zou kunnen of moeten houden.

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl