Geld lenen kan goedkoper!

Geld lenen kan goedkoper!

Uit de CBS cijfers is gebleken dat nog altijd een groot deel van de geldleningen gesloten worden bij de dure grootbanken. Geld wordt nog vaak geleend in de vorm van roodstanden bij de bank. Dit is één van de duurste vormen van geld lenen. Geld lenen kost bij een roodstand bij de bank tot 15%. Daarnaast kan er ook nog een klein bedrag gerekend worden voor rekening/paskosten.

Ook met de “gewone” doorlopende kredieten is de rente iets hoger bijvoorbeeld bij de Rabobank is het voordeligste rentetarief 8,2%. Als u een woningkrediet, vergelijkbaar met een WOZ krediet, sluit krijgt u 1% rentevoordeel. De rente wordt dan 7,2%. Bij het onafhankelijke intermediair leent u bij een gewoon doorlopend krediet vanaf 5,1% en een woningvoordeelkrediet is al mogelijk vanaf 4,9%. Maar u kunt natuurlijk ook voor het “gewone” doorlopend krediet kiezen, en een lening krijgen tegen een rente van 4,7%. Dat kan een forse besparing zijn in vergelijking met uw huidige rente.

Forse verschillen dus, en toch wordt het merendeel van de leningen nog altijd bij de grootbanken ondergebracht worden. Belangrijk voor veel consumenten is de bekendheid en de vertrouwdheid van de eigen bank. Hierdoor heeft men het idee dat het wel goed zal zijn en stopt men met vergelijken van de diverse leningen.

Heeft u op dit moment een geldlening met een rente van 5% of meer, vraag dan eens kosteloos en vrijblijvend een offerte aan bij een aantal intermediairs. Uiteraard hopen wij dat u voor Kredietconcurrent kiest als u een onafhankelijke vergelijking wenst van uw krediet.