500 euro lenen? Leen niet te duur

geld lenen: Het gebeurd veel, consumenten die op zoek zijn naar een kleine lening van € 500,-. Of iets meer of minder. Maar hoe kunt u 500 Euro lenen zo voordelig mogelijk maken? Waar kunt u terecht als u dit bedrag even snel nodig heeft? Wie zorgt ervoor dat het ook op een verantwoorde manier gebeurd, en wat zijn de fabels over 500 euro lenen?

Voordelig 500 Euro lenen

In de praktijk merken we dat veel mensen die 500 euro willen gaan lenen, vooral op zoek zijn naar een snelle lening. Er wordt niet gekeken naar de voorwaarden, omdat het toch “zo weer wordt terugbetaald”. Toch is het zo dat “verkeerd” 500 euro lenen grote gevolgen kan hebben.
Dit gaat vooral op bij het 500 Euro lenen in de vorm van een minilening. Met deze vorm van geld lenen krijgt u een lening van maximaal € 800,=, en moet u bijvoorbeeld bij een bedrag van € 500,= binnen 30 dagen € 600,- of zelfs meer terugbetalen. Dat is dus in ieder geval niet voordelig 500 Euro lenen.
Een veel voordelige vorm van geld lenen voor € 500,-, kan 500 Euro lenen in de vorm van een doorlopend krediet zijn. Het nadeel bij een doorlopend krediet is dat u een minimaal limiet moet lenen van € 2.500,-. Omdat u met een doorlopend krediet echter ook bedragen in depot kan laten staan, kunt u direct € 2000,- in depot laten staan. Hier betaalt u dan geen rente en aflossing over. Het bedrag van € 500,- krijgt u direct uitgekeerd op uw rekening. Over dit bedrag betaalt u dan alleen rente. De wettelijke maximale rente is 15% op jaarbasis.
Dat lijkt veel, maar is nog altijd een stuk lager dan de 300% bij de minileningen.

Hoe lang duurt de leningaanvraag?

Of u een grote of een kleine lening wenst maakt eigenlijk niet uit. De behandeling van de aanvraag is identiek. Uw aanvraag wordt beoordeeld op betaalbaarheid, en er wordt een BKR toetsing gedaan. Daarna zullen wij het voorstel met u doornemen en de offerte aan u mailen.
U kunt de offerte dan thuis printen, doornemen en ondertekenen indien u akkoord gaat met ons voorstel.
Via onze upload pagina kunt u direct alle documenten aanleveren. Tijdens kantooruren worden deze documenten over het algemeen binnen 1 uur beoordeeld. Afhankelijk van de drukte bij de bank kan het geld dan al snel op uw rekening staan.

Fabels over 500 euro lenen

Er doen een aantal fabels over het lenen van € 500,- de ronde. De belangrijkste hiervan is dat geld lenen binnen 10 minuten in de vorm van een minilening mogelijk zou zijn. Als u echter voor het eerst een minilening aanvraagt is dit zeker niet mogelijk. De verwerkingstijd van de bank is langer en uw documenten moeten beoordeeld worden.
Daarnaast is het zo dat het rondmaken van een lening van € 500,- net zo lang kan duren als een lening uitbetaald krijgen van € 50.000,-. De controles op deze dossiers zullen namelijk identiek zijn.