Lening online afsluiten

Lening online afsluiten

Een lening online aanvragen gebeurd al veelvuldig. We weten eigenlijk niet beter of we gaan op zoek naar een website om de gegevens digitaal op te geven. Het bankgebouw binnenlopen is er eigenlijk nauwelijks meer bij. Maar is een lening online afsluiten ook mogelijk? En, hoe gaat geld lenen online dan in zijn werk? Kan ik alles digitaal aanleveren? Inclusief de digitale ondertekening?

Over uw lening online afsluiten:

Uw lening volledig online afsluiten kan niet bij alle banken, maar wel via Kredietconcurrent B.V. Als wij uw lening bijvoorbeeld onderbrengen bij Nationale Nederlanden dan kunt u alles online regelen. U krijgt zelfs een webpagina waarnaar u al de gevraagde gegevens kunt uploaden. Het enige dat niet mogelijk is (bij geen enkele bank overigens) is het digitaal ondertekenen van uw documenten. Helaas zult u dus altijd de te ondertekenen documenten moeten uitprinten waarna u deze weer kunt inscannen en terugmailen. In plaats van inscannen is het maken van een foto overigens ook afdoende.

Voordelen online afsluiten

Online uw lening afsluiten heeft twee belangrijke voordelen in vergelijking met uw offerte per post af te handelen. De eerste is de privacy. In Nederland raakt nog altijd ongeveer 2% van de post “kwijt”. Het kan zijn dat het bij het postsorteercentrum misgaat. Maar het kan ook zo zijn, dat het in de verkeerde brievenbus verdwijnt. De privacy is dus niet 100% gegarandeerd. Daarnaast is er nog de snelheid, als u moet wachten tot uw offerte per post wordt bezorgd kan dit enkele dagen duren. Als wij de offerte voor de lening aan uw mailen, staat deze binnen enkele uren in uw mailbox. Een behoorlijke tijdswinst. Ook het retourneren kan sneller. U mag uw documenten inscannen en mailen of uploaden via onze aanlever pagina. Dit is niet alleen veel sneller, maar de kans dat de documenten verkeerd bezorgd worden is natuurlijk nihil.