Kunt u meer of minder lenen in 2016

Geld lenen: Kunt u meer of minder lenen in 2016? Een vraag die toch wel aardig wat consumenten bezig houdt. Het antwoord op deze vraag is echter niet eenvoudig te geven. Er zijn wat tegengestelde gegevens die invloed hebben op uw maximale leencapaciteit.
<2>Kunt u meer of minder lenen in 2016? De leennormen.

Zoals ieder jaar, zijn ook in 2016 de leennormen weer verhoogd. U moet er dan ook rekening mee houden dat wat deze norm betreft, er vaker nee zal worden aangegeven indien u een lening wenst af te sluiten. De verhoging van de leennormen zorgen er voor dat de bank uw lening eerder zal afwijzen.
Gelukkig staat hier ook weer iets tegenover.

Netto salaris in de meeste gevallen hoger

Naast de verhoging van de leennormen kunnen wij u ook nog iets positiefs aangeven. Dit heeft betrekking op uw netto maandsalaris. Omdat er minder belasting op arbeid zal worden gaan geheven, houdt u netto meer over. Dit geldt overigens voornamelijk voor de inkomens tot modaal. Deze groep gaat er verreweg het meest op vooruit.

Kunt u meer of minder lenen in 2016? Niet eenduidig aan te geven.

Of geld lenen in 2016 moeilijker, of juist eenvoudiger gaat worden kunnen wij helaas niet aangeven. Het is te afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u een hoog inkomen heeft stijgt u inkomen veel minder snel dan bij een laag inkomen. Hierdoor is het lastig om er een uitspraak over te kunnen doen die voor iedereen correct is.
U weet pas zeker wat de mogelijkheden voor u zijn als u ook daadwerkelijk een lening aanvraagt. Kredietconcurrent kan dan direct voor u beoordelen wat de mogelijkheden zijn. Tijdens kantooruren krijgt u vaak al binnen enkele uren een reactie met de mogelijkheden. Ook als een lening onverhoopt niet mogelijk is, laten wij u dit zo spoedig mogelijk weten.