Geld lenen bij InterBank duurder geworden

Per 1 mei heeft de InterBank de tarieven voor de leningen verhoog. Geld lenen bij Interbank is daarmee duurder geworden. De verhoging van de rente is zo rond de 0,5% op jaarbasis. Per € 1.000,- die u geleend heeft bij de InterBank gaat u dus rond de € 5,- op jaarbasis meer betalen.

Zijn er nog alternatieven voor geld lenen bij InterBank?

InterBank is niet de enige bank die geld lenen mogelijk kan maken. Er zijn nog andere banken, en deze banken hebben hun tarieven (nog) niet verhoogd. Zo kunt u nu nog altijd bij Defam terecht voor een goedkope geldlening. U kunt uw lening hier direct aanvragen

Ook voor een second opinion kunt u natuurlijk een vergelijking aanvragen. Kredietconcurrent gaat graag voor u aan de slag om na te gaan of wij u geld kunnen besparen. Een lagere rente kan u al snel honderden Euro’s per jaar besparen.

Is het te voorkomen?

Een rentestijging is niet meer te voorkomen als u op dit moment een doorlopend krediet heeft bij de InterBank. De rente is al verhoogd per 1 mei. Sinds die tijd betaald u dan ook een hogere rente. Bij een doorlopend krediet loopt u nu eenmaal het risico dat de rente verhoogd kan gaan worden. Als u dit risico niet wenst te lopen is er nog wel een andere optie. U zou er voor kunnen kiezen om uw doorlopend krediet om te sluiten naar een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening krijgt u een vaste rente en een vast maandtermijn. Het nadeel is alleen dat de rente in aanvang over het algemeen iets hoger is dan bij het doorlopend krediet. Daarnaast mag u bij een persoonlijke lening geen tussentijdse boetevrije inlossingen doen, en is het bij een doorlopend krediet ook niet mogelijk om opnames te doen uit uw krediet. Het grote voordeel van de persoonlijke lening is echter wel dat u weet waar u aan toe bent. De lening heeft een vaste rente, een vast maandtermijn en daarnaast ook nog een vaste looptijd. U heeft daarmee ook absolute zekerheid over de einddatum van uw persoonlijke lening.