Dure leningen oversluiten

Dure leningen oversluiten

Geld lenen In de praktijk komen we het veel tegen. Consumenten die moeite hebben dure leningen over te sluiten naar aanbieders die veel voordeliger zijn. Dit kan diverse oorzaken hebben. Een van deze oorzaken is dat de banken de acceptatiecriteria hebben gewijzigd waardoor het niet mogelijk is om de lening over te sluiten. Een andere reden kan zijn dat de huidige maandtermijn “zo lekker laag is” omdat er op dit moment alleen rente betaalt moet worden.
Dure leningen oversluiten levert u echter op de lange termijn veelal geld op. Maar hoe pakt u het aan als u dure leningen oversluiten mogelijk wilt maken.

Kijk kritisch naar uw dure leningen

Als u echt iets aan uw financiële lasten wilt gaan doen is het belangrijk om kritisch naar uw leningen te kijken. Wat is op dit moment het rentepercentage? Wat is uw maandtermijn? Hoe lang heeft u al betaalt aan de lening? Hoeveel heeft u eigenlijk al aan rente betaalt? Maak hier een duidelijk lijst van. Het is niet altijd even leuk om te doen, maar zeker wel leerzaam. U krijgt duidelijk inzicht in uw financiële situatie, en ziet direct waar u veel aan heeft betaalt. Neem hierbij echt alles mee. Ook uw roodstand op de betaalrekening, uw creditcards en uw leningen bij Otto, Wehkamp of Neckermann. Bij al deze partijen moet u namelijk gewoon rente betalen, en dus zijn het ook leningen. Veelal met een rente van 14%!

Hoe daarna uw dure leningen oversluiten?

Nadat u inzicht heeft kunt u eenvoudig nagaan hoe u uw lening kunt gaan oversluiten. Het stadium van offertes aanvragen is dan aangebroken. Wij raden u aan om altijd meerdere offertes aan te vragen, zodat u een goede vergelijking kunt gaan maken om na te gaan waar u het meest voordelig kunt gaan lenen.
Kijk hierbij overigens niet alleen naar de laagste rente, maar kijk ook naar de aanvullende voorwaarden, looptijd en de totale kosten.
Ook met een hogere betaling per maand kunt u toch voordeliger lenen. Of misschien eigenlijk wel juist voordeliger lenen. Dit omdat een hoger maandtermijn zorgt voor meer en snellere aflossing, en dus minder rente betalen over de gehele looptijd.