Persoonlijke lening via execution only

Persoonlijke lening via execution only

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat steeds meer mensen hun persoonlijke lening afsluiten via ‘execution only’. We vertellen u hieronder graag meer over geld lenen op basis van execution only.

Wat is execution only?

Wanneer u een persoonlijke lening afsluit via het execution only principe betekent dat dat u de persoonlijke lening afsluit bij een partij die enkel bemiddelt en niet adviseert. Heeft u zelf bijvoorbeeld voldoende voorkennis over de persoonlijke lening, omdat u zich goed ingelezen heeft of een keer naar een voorlichting over persoonlijke leningen bent geweest, dan heeft u wellicht niet de behoefte om nog extra te betalen om advies op maat te krijgen over persoonlijke leningen. Voor veel klanten die een financieel product afsluiten is dit een gebruikelijke werkwijze. En volgens het Nibud zal het aantal klanten dat dit doet in de toekomst alleen maar groeien.

Resultaten Nibud

Het Nibud is een onafhankelijke stichting en voorlichtingsinstituut dat informeert en adviseert over de financiën van huishoudens, bijvoorbeeld over zakgeld, pensioen, schulden en toeslagen. Het voorkomen van geldproblemen is hierbij altijd het doel. Recent verscheen er een onderzoek van het Nibud over de persoonlijke lening. Gedurende 2 jaar deden 850 consumenten, die via een intermediair een persoonlijke lening hadden afgesloten, mee aan het onderzoek. Uit het onderzoek kwamen ook resultaten rondom execution only en een persoonlijke lening naar voren.

Van alle 850 consumenten heeft 59% de persoonlijke lening afgesloten via execution only. Deze leners zijn bovendien over het algemeen meer tevreden over hun lening. De twee belangrijkste factoren voor het bepalen bij welke intermediair zij hun persoonlijke lening wilden afsluiten, waren de snelheid waarmee alles geregeld wordt (59%) en de hoogte van de rente (58%). Daarnaast was transparantie (31%), betrouwbaarheid (23%) en de mogelijkheid tot boetevrij aflossen (46%) een belangrijke factor.

Wat verder opvallend is, is dat de consumenten die hun persoonlijke lening afsloten via execution only het belangrijker vonden dat de intermediair ze een goed gevoel gaf (47%) dan de mensen die de lening via advies afsloten (38%). Maar liefst 82% van de consumenten heeft meerdere leningen en kredietverstrekkers vergeleken voordat ze een keuze voor een persoonlijke lening maakten. Ook de manier waarop informatie gepresenteerd wordt door de intermediair is van grote invloed op de keuzes en beslissingen van consumenten.

Kredietconcurrent

Denkt u erover na om uw persoonlijke lening af te sluiten via execution only? Bij Kredietconcurrent kunt u kosteloos en vrijblijvend meerdere kredietaanbieders, de rentes en voorwaarden met elkaar vergelijken. Ook berekent u eenvoudig uw krediet, de looptijd en de totale kosten. Vervolgens kunt u direct de aanbieding kiezen die u het meeste aanspreekt, waarna wij u de offerte per e-mail toesturen. Snel, transparant en betrouwbaar!