Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Speciaal voor ambtenaren

Lagere rentes & extra veel voordeel

Bent u een ambtenaar of semi-ambtenaar en wilt u geld lenen? Dan is een ambtenarenlening voor u een optie. Een ambtenarenlening is eigenlijk niets anders dan een normale persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar dan met een iets lagere rente.

 

Wat is de meest geschikte vorm?

Welk type ambtenarenlening voor u het meest geschikt is, hangt af van het leendoel en uw persoonlijke situatie.

Als u van plan bent een grote aankoop te doen en eenmalig een bedrag wilt lenen, is een persoonlijke lening wellicht iets voor u. U leent dan een vast bedrag voor een vastgestelde looptijd. De rente staat bij het afsluiten vast en u betaalt elke maand een vast bedrag terug tot de lening volledig is afgelost.

Een doorlopend krediet is een optie als u niet precies weet hoeveel geld u nodig hebt of als u altijd extra geld achter de hand wilt houden. U krijgt bij een doorlopend krediet een kredietlimiet en mag daarna zelf bepalen hoeveel geld u wilt opnemen. Zolang u niet aan uw kredietlimiet zit, kunt u altijd extra geld opnemen. Daarnaast kunnen ook eerder afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen. Een doorlopend krediet biedt echter wat minder zekerheid doordat de looptijd niet is vastgesteld en de rente variabel is.

 

Alles over leningen

Waarom een ambtenarenlening?

De reden dat er een speciale lening is voor ambtenaren en semi-ambtenaren is eigenlijk vrij eenvoudig. Ambtenaren hebben een hoge baangarantie en zullen niet snel ontslagen worden, terwijl ze doorgaans geen problemen hebben met het aflossen van schulden. Kredietverstrekkers zien dit als positieve eigenschappen en daarom zijn de rentetarieven op ambtenarenleningen wat lager.