Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Jaarlijks Kostenpercentage (JKP)

Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is een term die we tegenwoordig op iedere lening-offerte tegenkomen. Maar wat is dat eigenlijk het Jaarlijks Kostenpercentage? En wat kunt u hiermee als consument?

Wat is het Jaarlijks Kostenpercentage?

Het Jaarlijks Kostenpercentage of JKP is eigenlijk niets anders dan het totale kostenpercentage van een lening. Alle kosten zijn in het Jaarlijks Kostenpercentage verwerkt en dit percentage bestaat dus niet alleen uit rentekosten, maar ook uit alle bijkomende kosten, zoals oversluitkosten, administratiekosten of kosten voor een bankpas. Als het Jaarlijks Kostenpercentage gelijk is aan het rentepercentage, dan geeft dit aan dat de bank behalve rente geen andere kosten in rekening brengt.

Wat kunt u met het Jaarlijks kostenpercentage?

Het Jaarlijks Kostenpercentage is in het leven geroepen om de kosten van een lening duidelijker in beeld te brengen voor consumenten. U kunt met behulp van het Jaarlijks Kostenpercentage direct zien hoeveel een lening u gaat kosten en u kunt leningen in één oogopslag vergelijken op basis van het Jaarlijks Kostenpercentage. Het selecteren van de meest voordelige lening is daardoor een stuk eenvoudiger geworden en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over verborgen kosten.


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Bij Kredietconcurrent kunt u vrijblijvend en kosteloos een kredietofferte aanvragen. Onze werkwijze bestaat uit vier simpele stappen. Let wel; wij kunnen enkel aanvragen in behandeling nemen indien er sprake is van: 1. een positief BKR, 2. een vast- en bestendig inkomen (geen uitkeringen) & 3. aanvragers die zelfstandig wonen in een koop of huurhuis (geen in- of thuiswonende).

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl