Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Lage rentes voor senioren

Het was in het verleden vaak moeilijk voor senioren en ouderen om een lening af te sluiten. In sommige gevallen was het wel mogelijk, maar alleen tegen zeer hoge rentes. Gelukkig zijn er tegenwoordig seniorenleningen waarmee ook ouderen tegen aantrekkelijke rentes geld kunnen lenen.

 

Wat is een seniorenlening?

Een seniorenlening is een lening waarmee ook ouderen tegen een aantrekkelijk rentetarief geld kunnen lenen. Kredietconcurrent biedt twee verschillende seniorenleningen aan, het doorlopend krediet 60+ voor ouderen met een leeftijd van 60 tot 65 jaar en de persoonlijke lening 65+ voor ouderen met een leeftijd van 65 tot 74 jaar. Beide leningen moeten voordat u 75 jaar oud wordt volledig afgelost zijn.

 

Kosten seniorenlening

Een seniorenlening is in de meeste gevallen iets duurder dan een normale lening doordat de rente iets hoger is. Het verschil is echter klein en de exacte kosten zijn vooral afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo is de rente meestal wat lager als u een eigen woning heeft en zijn de rentekosten soms fiscaal aftrekbaar, afhankelijk van het leendoel.

Voordelen van een seniorenlening

  • Met een seniorenlening kunnen ook ouderen geld lenen tegen lage rentes
  • Kredietconcurrent heeft een doorlopend krediet voor ouderen tot 65 jaar en een persoonlijke lening voor ouderen tot 74 jaar
  • Als u onverhoopt komt te overlijden wordt een bedrag tot 12.500 euro kwijtgescholden