Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

De totale kosten van een lening

Geld lenen kost geld, maar hoeveel kost lenen dan precies en waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening?

Kosten afsluiten lening

Aan het aanvragen van een offerte en het afsluiten van een lening zijn bij Kredietconcurrent geen extra kosten verbonden. U betaalt na het afsluiten van een lening dus alleen de maandtermijn van de lening en heeft verder geen enkele andere kosten.

 

De maandtermijn

Na het afsluiten van een lening betaalt u elke maand een maandtermijn die bestaat uit aflossing en rente. Hoe hoog de maandtermijn precies is, hangt af van de leensom, het rentetarief en de looptijd van de lening. Het rentetarief is bovendien afhankelijk van de leensom en uw persoonlijke situatie.

 

Leensom en looptijd

Het spreekt voor zich dat de kosten van een lening doorgaans toenemen als de leensom toeneemt. U moet dan immers meer rente betalen en dus zijn de totale kosten van de lening hoger.

Daarnaast heeft de looptijd van een lening ook een effect op de totale kosten. Bij een langere looptijd zijn de maandelijkse kosten lager, maar betaalt u wel over een langere periode rente. De totale kosten van een lening zijn daardoor hoger. Een kortere looptijd is voordeliger. U betaalt dan weliswaar een hogere maandtermijn, maar doordat u sneller aflost, betaalt u ook minder rente.

 

Rentekosten

Als u een groot bedrag leent moet u meer rente betalen, maar toch is het lenen van een groot bedrag niet altijd veel duurder. Dat komt omdat u bij het lenen van grote bedragen gebruik kunt maken van een lager rentetarief.

Een andere factor die invloed heeft op het rentetarief is uw persoonlijke situatie. Lenen is vaak bijvoorbeeld goedkoper als u een vaste baan heeft, relatief jong bent of in het bezit bent van een eigen woning.

Ook het leendoel kan invloed hebben op de rentekosten. Zo mogen de rentekosten van een lening die gebruikt wordt voor een verbouwing of zonnepanelen soms van de belasting worden afgetrokken.

Wist u dat..?

 • Het rentetarief lager is als u een groter bedrag leent
 • Het rentetarief op een doorlopend krediet meestal net iets lager is dan het rentetarief op een persoonlijke lening.
 • U zelf de looptijd van uw lening kunt bepalen.
 • U voor het aanvragen en afsluiten van een lening op Kredietconcurrent geen extra kosten betaalt.
 • U bij alle leningen van Kredietconcurrent altijd gratis extra mag aflossen.

Bereken uw rente

 • Verschil tussen aflossen lening & krediet

  Hoewel u na het afsluiten van zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet een vaste maandtermijn betaalt, zijn er toch een aantal verschillen wat betreft het aflossen van deze leningen.

   
  Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag tegen een vast rentetarief en is het niet mogelijk om tussentijds extra geld op te nemen. Alles staat dus vooraf al vast. Het bedrag dat u leent, de rente en het bedrag dat u maandelijks terugbetaalt. En aan het einde van de looptijd weet u zeker dat de lening volledig is afgelost.

   
  Dat is bij een doorlopend krediet niet vanzelfsprekend het geval. Een doorlopend krediet is een flexibele lening en kent eigenlijk geen looptijd. U krijgt een kredietlimiet en u kunt flexibel geld opnemen zolang u onder uw kredietlimiet blijft. Als u ervoor kiest om tussentijds geld op te nemen, zal het langer duren om de lening volledig af te lossen. Niet alleen omdat u een groter bedrag heeft opgenomen, maar ook omdat u over dit grotere bedrag rente moet betalen. Daarnaast is de rente op een doorlopend krediet variabel. Als de rente stijgt, betaalt u meer rente en lost u dus minder af. Als de rente daalt, lost u juist meer af en betaalt u minder rente.

 • Extra aflossen

  Voor zowel de persoonlijke lening als het doorlopende krediet geldt dat er op elk gewenst moment kosteloos extra kan worden afgelost. Als u een financiële meevaller heeft gehad, kunt u dus altijd extra aflossen om de totale kosten van de lening te verlagen.

 • Zelf berekenen

  Wilt u zelf berekenen hoeveel een lening u gaat kosten? Gebruik dan de bereken om een indicatie te krijgen. Voor een definitief antwoord op de vraag kunt u ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een duidelijk overzicht van het beschikbare aanbod en de bijbehorende kosten.


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Bij Kredietconcurrent kunt u vrijblijvend en kosteloos een kredietofferte aanvragen. Onze werkwijze bestaat uit vier simpele stappen. Let wel; wij kunnen enkel aanvragen in behandeling nemen indien er sprake is van: 1. een positief BKR, 2. een vast- en bestendig inkomen (geen uitkeringen) & 3. aanvragers die zelfstandig wonen in een koop of huurhuis (geen in- of thuiswonende).

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl