Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Leen enkel wat u echt nodig heeft

Veel mensen die een lening willen afsluiten, weten niet precies hoeveel ze maximaal kunnen lenen. Heel vreemd is dat ook niet, we sluiten immers niet elke dag een lening af.

Persoonlijke situatie en inkomen

Hoeveel u precies kunt lenen hangt over het algemeen vooral af van uw persoonlijke situatie en het verschil tussen uw inkomsten en uitgaven. Als u in aanmerking komt voor een lening, kan het uiteindelijke bedrag dat u kunt lenen variëren van enkele duizenden euro’s tot vele tienduizenden euro’s.

 

Belangrijke criteria bij aanvraag lening

Veel kredietverstrekkers hanteren dezelfde criteria om te bepalen hoeveel iemand kan lenen:

 • Leeftijd
  U kunt geld lenen als u ouder bent dan 21 jaar en jonger dan 74 jaar. Jongeren kunnen doorgaans geld lenen tegen wat lagere rentetarieven dan ouderen.
 • Inkomen
  De bank gebruikt uw inkomen en het verschil tussen uw inkomsten en uw uitgaven om te bepalen hoeveel u verantwoord kunt lenen. De stabiliteit van uw inkomen speelt hier ook een rol, met een vaste baan kunt u doorgaans lenen tegen een lager rentetarief.
 • Gezinssituatie
  Banken gaan er meestal vanuit dat gezinnen meer kosten hebben dan alleenstaanden en daardoor kunnen alleenstaanden bij eenzelfde inkomen vaak wat meer lenen.
 • Woonsituatie
  Banken houden rekening met de aan uw woning gerelateerde kosten. Doordat een koopwoning de bank wat meer zekerheid biedt, kunnen woningbezitters vaak wat meer lenen tegen gunstigere rentetarieven.
 • Andere lopende leningen
  Tot slot voeren banken ook een BKR-toetsing uit om te zien hoeveel andere leningen u nog heeft lopen en om te controleren of u doorgaans netjes aan uw betaalverplichtingen voldoet.

Maximaal lenen, is dat een goed idee?

Voordat u een lening afsluit, raden we u aan om goed na te denken over het bedrag dat u daadwerkelijk wilt lenen. U betaalt over geleend geld immers rente en daarom is het verstandig om alleen het bedrag te lenen dat u echt nodig heeft. Door een kleiner bedrag te lenen, heeft u bovendien meer ruimte om met financiële tegenslagen om te gaan. U komt dus niet direct in de problemen als u uw baan zou verliezen of geconfronteerd wordt met onverwachte kosten.

 

Zelf berekenen of offerte aanvragen

U kunt met de berekentool onderaan deze pagina zelf een indicatie krijgen van het bedrag dat u maximaal verantwoord kunt lenen. Wilt meer zekerheid? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen. Wij verwerken uw gegevens en brengen u zo spoedig mogelijk op de hoogte van het aanbod van onze bankenpartners.

Bereken hoeveel u kunt lenen

Populaire leenbedragen


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Bij Kredietconcurrent kunt u vrijblijvend en kosteloos een kredietofferte aanvragen. Onze werkwijze bestaat uit vier simpele stappen. Let wel; wij kunnen enkel aanvragen in behandeling nemen indien er sprake is van: 1. een positief BKR, 2. een vast- en bestendig inkomen (geen uitkeringen) & 3. aanvragers die zelfstandig wonen in een koop of huurhuis (geen in- of thuiswonende).

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl