Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Geld lenen voor zonnepanelen

Aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame investering die op de lange termijn veel geld kan besparen. Om daadwerkelijk geld te besparen, moet er echter wel eerst een flink bedrag worden geïnvesteerd. Een lening kan helpen de kosten voor aanschaf en installatie van zonnepanelen te dekken.

Hoe te financieren?

Als u op zoek bent naar een lening voor het financieren van zonnepanelen, dan is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet een optie. In sommige gevallen kunnen groene leningen ook voordelig uitpakken. Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de risico’s, de voorwaarden en verplichtingen van geld lenen.

Bereken hoeveel u kunt lenen

 • Persoonlijke lening

  Een persoonlijke lening is een manier om zonnepanelen te financieren. U weet vooraf precies hoeveel u leent en hoeveel de lening in totaal gaat kosten. De rentekosten van zo’n lening zijn fiscaal aftrekbaar. U krijgt in feite dus een korting op het bedrag dat aan rente moet worden betaald.

 • Duurzame lening

  Soms kunnen groene of duurzame leningen een alternatief vormen. U kunt met een groene lening tegen een lagere rente geld lenen, maar vaak stellen groene leningen wel extra voorwaarden. Zo mag u met de Energiebespaarlening bijvoorbeeld niet de volledige leensom investeren in zonnepanelen. Daarnaast zijn rentekosten bij groene leningen niet altijd fiscaal aftrekbaar.

 • Doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen zonder vaste looptijd. U mag geld dat is terugbetaald – volgens de afgesproken voorwaarden – weer opnieuw opnemen tot aan uw limiet. Bij een doorlopend krediet voor het financieren van zonnepanelen mag u de rentekosten voor een investering in zonnepanelen niet aftrekken van de belasting.

 • Een lening afsluiten bij Kredietconcurrent

  Wilt u uw zonnepanelen financieren tegen een laag rentetarief? Wanneer u een aanvraagformulier invult laten wij u zo snel mogelijk weten wat er mogelijk is.


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Bij Kredietconcurrent kunt u vrijblijvend en kosteloos een kredietofferte aanvragen. Onze werkwijze bestaat uit vier simpele stappen. Let wel; wij kunnen enkel aanvragen in behandeling nemen indien er sprake is van: 1. een positief BKR, 2. een vast- en bestendig inkomen (geen uitkeringen) & 3. aanvragers die zelfstandig wonen in een koop of huurhuis (geen in- of thuiswonende).

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl