Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Geld lenen voor een studie

Studielening

Studeren is investeren in uzelf en werken aan een betere toekomst. Helaas is het volgen van een studie vaak echter niet goedkoop. Als u geld tekort komt, kan een studielening de helpende hand bieden. Leen alléén geld als u op de hoogte bent van de risico’s en verplichtingen van een financiering voor een studie.

 

Hoe financieren?

Er zijn drie financieringsvormen die, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, het overwegen waard zijn:

 • Een lening bij DUO (Dient Uitvoering Onderwijs)
 • Een persoonlijke lening
 • Een doorlopend krediet

 

Lenen bij DUO

In Nederland kan iedereen die recht heeft op studiefinanciering en studeert aan een MBO, HBO of universiteit maandelijks een aanvullend bedrag lenen bij DUO.

DUO is een overheidsdienst en biedt leningen aan tegen lage rentes. Daarnaast biedt DUO ook gunstige voorwaarden voor het terugbetalen, zo hoeft u pas 2 jaar na het ontvangen van de laatste studiefinanciering te beginnen met terugbetaling en kan het aflossen tijdelijk worden stopgezet.

Het is bij DUO niet mogelijk om in één keer een groot bedrag te lenen. DUO gebruikt een systeem waarbij u maandelijks uw studiefinanciering kunt aanvullen tot een maximumbedrag van ongeveer 1.000 euro.

Het is bij DUO ook niet mogelijk om geld te lenen voordat u daadwerkelijk bent begonnen met studeren; u kunt dus pas beginnen met lenen nadat u studiefinanciering ontvangt.

Bereken hoeveel u kunt lenen

 • Persoonlijke lening

  Een persoonlijke lening is een optie als u een goede inschatting kunt maken van het bedrag dat u wilt lenen. Als u weet hoeveel de studie gaat kosten en verwacht weinig extra kosten te hoeven maken, kunt u met een persoonlijke lening een specifiek bedrag tegen een vaste rente lenen. Doordat deze lening aan het einde van de looptijd altijd volledig is afgelost, biedt deze vorm van lenen veel zekerheid en u kunt niet in de verleiding komen om tussentijds extra geld bij te lenen.

 • Doorlopend krediet

  Soms kan een studielening in de vorm van een doorlopend krediet ook voordelen bieden. Als u nog niet precies weet hoeveel een studie gaat kosten en wat geld achter de hand wilt houden, kunt u met een doorlopend krediet flexibel lenen en aflossen. Zolang u onder uw kredietlimiet blijft, kunt u altijd geld opnemen. Ook geld dat u aflost kan gewoon opnieuw worden opgenomen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een laptop, boeken of andere studiematerialen.

 • Een lening afsluiten bij Kredietconcurrent

  Wilt u een voordelige en betrouwbare studielening afsluiten bij Kredietconcurrent? Vul het aanvraagformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte. Wij zullen u na het ontvangen van uw aanvraag zo snel mogelijk op de hoogte stellen van het aanbod van onze partnerbanken.


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Bij Kredietconcurrent kunt u vrijblijvend en kosteloos een kredietofferte aanvragen. Onze werkwijze bestaat uit vier simpele stappen. Let wel; wij kunnen enkel aanvragen in behandeling nemen indien er sprake is van: 1. een positief BKR, 2. een vast- en bestendig inkomen (geen uitkeringen) & 3. aanvragers die zelfstandig wonen in een koop of huurhuis (geen in- of thuiswonende).

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl