Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Geld lenen voor een restschuld

Geld lenen voor een restschuld

Als u een hypotheek heeft afgesloten en uw huis in waarde is gedaald, is de kans groot dat u een restschuld heeft. Dit is in principe geen probleem, maar als u uw huis verkoopt of wilt verhuizen moet deze restschuld wel worden betaald. Een lening kan daarbij helpen.

Hoe financieren?

Een restschuld wordt in sommige gevallen vergoed als u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie heeft. Is dit niet het geval en heeft u te weinig spaargeld? Dan is het soms mogelijk de restschuld mee te nemen in een nieuwe hypotheek of kunt u de restschuld financieren met behulp van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Bereken hoeveel u kunt lenen

 • Doorlopend krediet

  Het is ook mogelijk een doorlopend krediet af te sluiten om uw restschuld te financieren. Dit is een wat flexibelere leenvorm, doordat de looptijd en de leensom niet vastliggen. U spreekt samen met de kredietverstrekker een kredietlimiet af en kunt vervolgens flexibel opnemen en aflossen. Een doorlopende lening kent een variabel rentetarief en u kunt na het afsluiten van de lening dus te maken krijgen met zowel hogere als lagere rentetarieven.

 • Aftrekken rentekosten

  Als u een restschuld heeft, mogen de rente- en financieringskosten voor een lening over deze restschuld worden afgetrokken van de belasting. U vindt meer informatie over het fiscaal aftrekken van deze kosten op de site van de Belastingdienst.

 • Hypotheek

  Als u van plan bent een nieuwe woning te kopen, dan mag u de restschuld meefinancieren in de hypotheek. Uw bank zal in dat geval wel moeten meewerken. Dit is niet altijd het geval, omdat er voor de bank geen onderpand is voor de restschuld.

 • Persoonlijke lening

  U kunt uw restschuld ook financieren met behulp van een persoonlijke lening. In dit geval leent u een vast bedrag tegen een vaste rente en betaalt u gedurende de looptijd van de lening maandelijks een vast termijnbedrag terug aan de kredietverstrekker. U kunt tijdens de looptijd geen extra geld opnemen en aan het einde van de looptijd is de lening volledig afbetaald. U weet met een persoonlijke lening dus vooraf precies hoeveel u moet betalen en wanneer de lening is afgelost.

 • Een lening afsluiten bij Kredietconcurrent

  Wilt u een betrouwbare lening met heldere voorwaarden tegen een laag rentetarief afsluiten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Bij Kredietconcurrent kunt u vrijblijvend en kosteloos een kredietofferte aanvragen. Onze werkwijze bestaat uit vier simpele stappen. Let wel; wij kunnen enkel aanvragen in behandeling nemen indien er sprake is van: 1. een positief BKR, 2. een vast- en bestendig inkomen (geen uitkeringen) & 3. aanvragers die zelfstandig wonen in een koop of huurhuis (geen in- of thuiswonende).

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl