Let op! Geld lenen kost geld Logo Kredietwaarschuwing

Toggle menu

Geld lenen voor de kosten koper

Geld lenen voor de kosten koper

Als u een bestaande woning koopt, moet u zelf de kosten koper financieren. Deze kosten bedragen vaak zo’n 4 tot 6 procent van de waarde van een woning en kunnen door strengere hypotheekregels niet meer zomaar worden meegefinancierd in de hypotheek. Een lening is gelukkig een aantrekkelijk alternatief.

Hoe financieren?

In het verleden was het mogelijk kosten koper mee te financieren in de hypotheek, maar tegenwoordig is dat door strengere regelgeving op de hypotheekmarkt niet langer het geval. Bij een tekort aan spaargeld is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet een optie.

Bereken hoeveel u kunt lenen

 • Persoonlijke lening

  Als u wat meer zekerheid zoekt voor het financieren van de kosten koper dan kunt u voor een persoonlijke lening. U leent exact het benodigde bedrag en de rente en looptijd staan vast. U kiest bij het afsluiten zelf de looptijd van de lening en u weet vervolgens precies hoeveel u maandelijks gaat betalen en wanneer de lening is afgelost.

 • Doorlopend krediet

  Het is ook mogelijk om voor een doorlopend krediet te kiezen voor de financiering van de kosten koper. Dit is een lening zonder vaste looptijd, waarbij u een kredietlimiet krijgt en flexibel kunt lenen en aflossen. De rente op een doorlopend krediet is variabel en staat dus niet vast. U kunt met een doorlopend krediet altijd extra geld opnemen zolang u onder uw kredietlimiet blijft.

 • Verantwoord lenen

  Als u erover nadenkt om de kosten koper te financieren met een lening, raden we u aan om van te voren goed uw persoonlijke financiën op een rijtje te zetten. De kosten die gepaard gaan met het afbetalen van zowel een hypotheek als een lening kunnen erg hoog zijn en het is daarom belangrijk dat u over voldoende inkomen beschikt.

 • Lening afsluiten bij Kredietconcurrent

  Wilt u de kosten koper financieren met een heldere en voordelige lening? Het aanvragen van een offerte is gratis en geheel vrijblijvend. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, ontvangt u binnen een werkdag een overzicht met de beste aanbiedingen van onze partnerbanken.


Logo NVF
Logo KiFiD
Logo AFM
Logo Autoriteit Persoonsgegevens
Tevreden klanten
Uitmuntende service
Lage rente 4,1%

Werkwijze

Bij Kredietconcurrent kunt u vrijblijvend en kosteloos een kredietofferte aanvragen. Onze werkwijze bestaat uit vier simpele stappen. Let wel; wij kunnen enkel aanvragen in behandeling nemen indien er sprake is van: 1. een positief BKR, 2. een vast- en bestendig inkomen (geen uitkeringen) & 3. aanvragers die zelfstandig wonen in een koop of huurhuis (geen in- of thuiswonende).

01.

Kiezen

Bepaal eerst of u een persoonlijk lening of doorlopend krediet wilt afsluiten. Wij raden u aan om in deze fase de informatie over de kredietvormen op onze website door te nemen, zodat u weet waar u voor kiest en op de hoogte bent van de verschillen. Daarnaast moet u in deze fase ook bepalen hoeveel geld u wilt lenen. Leen nooit meer dan u daadwerkelijk nodig heeft, geld lenen kost immers geld.

02.

Aanvragen

U vult het digitale aanvraagformulier in om uw voordelige geldlening aan te vragen. U krijgt van Kredietconcurrent per e-mail een ontvangstbevestiging en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om uw aanvraag te bevestigen en eventuele ontbrekende gegevens te completeren. Na de bevestiging wordt de aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel.

03.

Vergelijken

Nadat onze partnerbanken uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u binnen enkele uren het aanbod in een duidelijk overzicht. Hierdoor kunt u de rente en voorwaarden eenvoudig en in een oogopslag vergelijken. Na uw goedkeuring ontvangt u van ons per e-mail het contract en het ESIC-formulier (Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet). Hierna wordt contact met u opgenomen om na te gaan of het contract goed is ontvangen.

04.

Tekenen en uitbetalen

Als laatste stap moet u het contract uitprinten, ondertekenen en vervolgens inscannen en terugsturen. Wij zullen na de ontvangst van het ondertekende contract direct controleren of het juist en volledig is ingevuld en alle overige zaken voor u regelen. Wanneer het contract correct is ingevuld en ondertekend, ontvangt u het geld binnen 2 dagen op uw bankrekening.

Bel ons

Bel ons geheel vrijblijvend

010 - 3138637
Stuur een mail

Stuur ons een bericht via e-mail

info@kredietconcurrent.nl